Шеф-кухар ресторану “Віват Провінція” Тимофій Вікторович Гаєвий пропонує приготувати вишукані страви з солодкого перцю та баклажанів.
Перець “Барвисте свято”
3 солодкі перчини різного кольору, 50 мілілітрів оливкової олії, 20 мілілітрів білого винного оцту, 3 грами чебрецю, 5 грамів часнику.
Кожну з трьох перчин (вони обов’язково мають бути м’ясистими) розрізати навпіл, видалити насіння, викласти на лист і пекти в духовці при температурі 250 градусів 20 хвилин. Після того відразу ж перекласти в поліетиленовий пакет, зав’язати його й залишити на 10 хвилин. Потім очистити перець від шкірки, нарізати довгенькими шматочками, скласти в скляну посудину, злегка присолити, додати дрібно посічений часник, білий винний оцет, посічений свіжий чебрець і оливкову олію. Акуратно перемішати й поставити на 2 години в холодильник. Після закінчення цього часу страву можна подавати.
Баклажани із сиром “моцарела”
Нарізати баклажани кружальцями товщиною 1 сантиметр. Із помідорів зняти шкірку й кожен нарізати кружальцями товщиною 7 – 8 міліметрів. На одну порцію знадобиться 6 кружалець баклажана й 4 кружальця помідора. 2 кульки “моцарели” розрізати на 6 кружалець.
Баклажани підсолити й залишити на 5 – 10 хвилин, потім обсмажити на оливковій олії. На лист викласти кружальця баклажанів, зверху – помідорів, потім – “моцарели”. Накрити кружальцями баклажана й знову повторити: помідор, сир, баклажан. 10 грамів соусу “Песто Дженовезе” (італійський соус із базиліку, він продається в торговельній мережі) розвести 30 грамами оливкової олії, полити баклажанові “вежі” й запікати в духовці протягом 5–7 хвилин. Подавати, прикрасивши свіжим листком базиліку.
Рецепти від Тимофія Гаєвого
Опубліковано: 27 Серпня 2013