Найсмачнішим напоєм, виготовленим за традиційним рецептом, визнали продукцію киянина Віктора Бабенка. Перше місце в номінації "Найсмачніша рецептура" здобув харків'янин Олександр Кобцев. Переможцем у номінації "За впровадження новітніх технологій" став мешканець Харківської області Федір Дейнека. А в номінації "За краще оформлення спожиткової тари та маркування" перемогу здобув полтавець Віктор Чубенко. Переможців нагородили дипломами.
Проте учасники конкурсу наголошували, що мистецтво приготування медових напоїв дещо призабуте.
– Якщо в давнину мед вважали напоєм молодості, використовували при різних хворобах, то зараз справжніх медоварів можна полічити на пальцях. Хоча шанувальників цього солодкого продукту – безліч, – говорить голова обласної спілки пасічників Наталія Сенчук.
Констатувалося також, що останнім часом на ринку почастішали випадки фальсифікації солодкої продукції. Так звані "медовари" додають до свого товару різноманітні ароматичні речовини. Тож, щоб вберегти покупців від підробок, пасічники звернулися до ДП "Держстандартметрологія" із пропозицією розробити відповідні сертифікати щодо якості медових продуктів.
“Зоря Полтавщини”