Цього разу шеф-кухар ресторану “Віват Провінція” Тимофій Вікторович Гаєвий пропонує приготувати перші страви, які не залишать байдужими й найвимогливіших любителів смачненького.
Словацька поливка з ковбасою та квашеною капустою
100 грамів свинячого ошийка, по 75 грамів ковбаси трьох видів, 150 грамів картоплі, 300 грамів квашеної капусти, 50 мілілітрів вершків, сіль, перець.
Ошийок, цибулю й ковбасу нарізати дрібним кубиком. Ошийок і цибулю обсмажити, додати до них ковбасу й продовжити смаження ще протягом 4 хвилин. Залити водою, довести до кипіння і варити бульйон 10–15 хвилин.
Окремо зварити картоплю, розтовкти до консистенції пюре. Квашену капусту дрібно посікти ножем, влити приготований бульйон і проварити 5–7 хвилин. Потім додати картопляне пюре й варити 3–4 хвилини. Посолити, поперчити й зняти з вогню.
Уральський суп із пельменями
На 5 порцій: половина домашньої курки, 200 грамів картоплі, по 100 грамів моркви й цибулі, сіль, зелень. Для тіста: 1 яйце, 120 мілілітрів молока, 200 грамів борошна, 5 грамів солі. Сметана для подачі страви на стіл.
М’ясо курки зняти з кісток і перемолоти на фарш. Із кісток і шкіри зварити бульйон. Фарш змішати з дрібно нарізаною цибулею. Приготувати прісне тісто й наліпити пельмені вагою 10–12 грамів по 9–10 штук на порцію.
У підсолену воду вкинути картоплю, порізану кубиком. Окремо спасерувати подрібнені цибулю та моркву, залити їх бульйоном із картоплею, вичавити два зубчики часнику. Коли суп закипить, вкинути пельмені й зварити до готовності. Розкласти страву в порційні тарілки, рясно посипати зеленню й додати сметану.