Малиновочервоний колір можна отримати, скориставшись соком буряка, в нього занурюють зазвичай уже зварені яйця. Сирі ж варять протягом 15 хвилин в одній каструлі з дрібно нарізаним буряком, додавши 1 чайну ложку оцту. Потім яйця бажано залишити у цьому відварі на всю ніч.
У жовтий колір яйця фарбують, використавши в описаному вище рецепті замість буряка моркву або апельсин. Той же ефект матимете, проваривши яйця у відварі бруньок тополі чи гілочок яблуні, шкаралупок волоського горіха чи гречаної полови. У блакитний колір яйця пофарбує синя капуста. Світлозелений відтінок дають дрібно нарізані листочки шпинату або ж відвар молодої кропиви. Натуральну каву та чай також можна використовувати для фарбування яєць.
Питання про те, яйця якого природного кольору – білого чи світлокоричневого – краще використовувати для фарбування, відповіді не має. Світлі барвники рівномірніше лягають на білу шкаралупу, темні – дають насиченіший колір на коричневій. У цілому ж шкаралупа одного яйця не схожа на шкаралупу іншого, вона може бути більше або менше пористою, світлішою чи темнішою. Навіть в одній упаковці яйця можуть відрізнятися одне від одного, й барвник порізному ляже на шкаралупу.
Пам’ятайте, що сирі й зварені круто яйця повністю занурюються у відвар чи розчин, тонуть у ньому, тому й зафарбовуються краще, ніж видуті, які спливають. Для кінцевого результату має значення й те, котрий раз ви використовуєте відвар. Зрозуміло, що найкраще для кожної партії яєць готувати свіжий.