Аби задовольнити смаки найвибагливіших покупців, виробники м’ясної продукції Полтавщини знову вразили асортиментом товарів, які відвідувачі дійства могли придбати в 14-ти торгівельних павільйонах. Зокрема було представлене сало свіже, солене, з перцем, часником, шпик та інші делікатеси. “Родзинкою” цьогорічного дійства стало суші-сало. Таку незвичну страву зі східним присмаком представили театралізовані персонажі японського фольклору.
Справжній ажіотаж був біля палаток “Козацького табору”, де безкоштовно пригощали бутербродами із салом, яких учні Полтавського вищого професійного училища імені А. Чепіги виготовили близько двох тисяч. Частували гостей і гарячим чаєм.
Різноманітні кулінарні вироби, зокрема сало козацьке, українське, по-домашньому, а також рулет часниковий, закуску селянську, бекон фарширований, шпик угорський, виробники м’ясної продукції представили на конкурс “Полтавське сало – найкращий делікатес”. За рішенням журі перемогу в різних номінаціях здобули ТОВ “Агрофірма “Маяк” Котелевського району, торгова марка “Тахтаулівські ковбаси”, ДПДГ “Степне”, ТОВ “Перша Продовольча Сімейна Мережа”, Полтавське ТОВ “Фірма “Зоря”, ПП “Полагро”, ВАТ “Кременчукм’ясо”, а також підприємці “Козацького табору”, які є одними з ініціаторів проведення Свята сала у Полтаві. Найкращу конкурсну страву – смажене порося – було виставлено на благодійний аукціон. Виручені кошти – тисячу гривень – організатори дійства передадуть у міський центр реабілітації дітей-інвалідів.
Кожен, хто завітав на свято, мав можливість не лише посмакувати національним продуктом, а й позмагатися у конкурсах за приз – півкілограмовий кусень сала. Гостей святкового дійства розважали театр народної пісні “Полтавські витребеньки”, зразковий Творчий центр Наталії Май, заслужений артист України Віктор Ландар та хор “Полтавські піснярі”.