Іспит на моральність

Найбільш невтішні висновки – на рівні центральних телеканалів, наголосив Василь Костицький: незважаючи на те, що керівники майже всіх цих учасників інформаційного простору поставили свої підписи під текстом Хартії, значних зрушень у бік її виконання експертна комісія не відзначила. Найбільшим позитивом було пересунення деяких небажаних для перегляду дитячою аудиторією передач на більш пізній вечірній час.

Загалом же зауваження та рекомендації, які  надсилалися порушникам тих чи інших пунктів Хартії, або не справляли на них жодного впливу, або ж розцінювалися як спроби запровадження цензури. Василь Костицький висловив сподівання щодо публічного обговорення ситуації, яка склалася в медіапросторі, а також щодо дієвого впливу на неї суспільства через громадську думку.

До Хартії приєдналися також регіональні засоби масової інформації, на Полтавщині учасниками цього суспільного договору стали 8 суб'єктів. Усі вони, як наголосив на засіданні начальник головного управління інформаційної та внутрішньої політики облдержадміністрації Микола Перепелиця, вже традиційно постачають аудиторії якісні журналістські матеріали аналітичного, культурно-просвітницького характеру. Жодної скарги від жителів Полтавщини на їхню діяльність у цьому розрізі до управління не надходило. Окремі ж випадки появи в області друкованого "недрукованого" слова Микола Перепелиця пропонує винести на обговорення професіоналів, які мають фахово пояснити аудиторії, що причиною опускання до таких брудних прийомів часто є елементарна відсутність здібностей до створення гідних творів.

Заступник генерального директора ОДТРК "Лтава" з питань телебачення Наталія Іванченко закликала "поглибити" положення Хартії, адже багато центральних телеканалів пропонують сьогодні різні реаліті-шоу, які нібито й не суперечать цим положенням, але водночас за своєю концепцією та змістовним наповненням згубно впливають на світобачення молодого покоління.

Учасники засідання обласної міжвідомчої комісії обговорили також кілька інших питань, зокрема про заходи з профілактики правопорушень та пропаганди здорового способу життя серед дітей, які перебувають у притулках. В області діють три таких заклади служби у справах дітей, загалом на 115 місць. Під час   90-денного перебування в їхніх стінах (за цей час має вирішитися подальша доля дитини) вихованців залучають до участі в просвітницьких іграх, спрямованих на профілактику ВІЛ-інфекції, наркоманії, алкоголізму. Йшлося на засіданні й про роботу в освітянських закладах із формування у молоді загальної та сексуальної культури.

Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.