Нашахраювали… на строк

Як поінформувала редакцію Яна Холодна, старший інспектор ВЗГ ГУ МВС України в Полтавській області, шахраї неабияк збагатилися за чужий кошт: побудували дім, придбали дорогі авто, цінні речі. Олександр Плужник, начальник УБОЗ ГУ МВС України в Полтавській області, розповів: “Через мережу Інтернет шахраї вишукували потенційних клієнтів, які бажали щось купити – зерно, цемент, мило, борошно, порошок. Головне, щоб вони внесли попередню передоплату в розмірі, як правило, 50 відсотків. Коли гроші перераховувалися на рахунки, злочинці знаходили тисячу відмовок, чому товар до покупця не доходив”.
Після так званого замовлення спритники факсом відправляли липові договори на купівлю-продаж, де вказували розрахункові рахунки, на які слід перераховувати гроші. Після того, як гроші надходили, шахраї переводили їх у готівку і зникали.
За попередніми даними, повідомляє Яна Холодна, сума завданих шахраями збитків сягнула майже трьох мільйонів гривень. Проте за останні два роки, впродовж яких шахраї, звісно, не дрімали, ніхто з ошуканих до міліції не звернувся.
Нині щодо підозрюваних порушено кримінальну справу за ст. 190 ч. 3 (шахрайство, вчинене у великих розмірах або шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки). Термін покарання за цей злочин – від трьох до восьми років позбавлення волі.
 Водночас працівники міліції звертаються до тих, хто, можливо, став жертвою шахраїв: повідомте, будь ласка, про це співробітникам управління по боротьбі з організованою злочинністю ГУ МВС України в Полтавській області за телефоном у Полтаві 56-15-90.
“Зоря Полтавщини”, 10_12_08, 4 стор.
Print Friendly, PDF & Email
Ви можете залишити коментар, або Трекбек з вашого сайту. Друкувати Друкувати

Залишити комментар

Ліміт часу вичерпаний. Будь-ласка, перезавантажте CAPTCHA.